Sziasztok.Ma elautóztam Dombóvárról Balatonfüredre és megnéztem a kiállítást.

Kiállításokkal idáig úgy voltam minek menjek el,csak körül kell néznem a szobába és több tízezer elemet láthatok pár másodperc alatt..

Hát nagyot tévedtem a felfogásommal együtt...Ma nem tízezer szám,hanem milliós tételben láttam Lego elemet.Számtalan olyat amiről nem is sejtettem,hogy micsoda...

Egy jó nagy teremben volt a kiállítás.Hatalmas nagy U alakú terepasztalt kell elképzelni amit belülről meglehetett nézni.U alak külsejére csak a kezelő személyzet mehetett be.

Rettenetes sokféle-fajta Lego volt.Legfőképp egy óriási nagy City város uralta a terepet,de külön-külön volt ott minden..

Ami legfőképp engem érdekelt Lego osztály,Technic-ből relatíve kevés volt és amit lehetett látni gyári modelleket mind meg van nekem.

VISZONT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Terepasztal hátsó sarkaiban olyan MOC modellek voltak amiket idáig csak a képeken láttam.Hatalmas nagy kamionok,triál szörnyek és még nagyobb tényleg gigantikus daruk voltak.

MOC daruk tőszomszédságában volt a Volvo és a 42009 daru...hát mintha nem is egy cég készítette volna a hozzávalókat....

Egyik daru egy Liebherr autódaru volt.Ezt nem tudta megmutatni a gazdája működés közben mert hiányoztak belőle a motorok egy része...Annyi sok modell volt ott hirtelen,hogy nem is igazán emlékszem a súlyára-méretére...de én közel 2 m magas "madár" vagyok és még nekem is felfelé kellett néznem...Hajmeresztően teli volt pneumatikával és még több nagy RC motor volt benne..

Asztal másik oldalán volt egy kikötői bakdaru,ezt úgy próbálta ki nekem a gazdája,hogy motorról motorra vitte a külső régifajta vonatos szabályzóegységet és funkciónként mutatta meg mit is tud...Ez még nagyobb volt talán mint az autódaru...

Én bemehettem az asztalok mögé közvetlenül közelről fényképezni az óriás szerkezeteket.

Aki szervezte a kiállítást tudta,hogy én ki is vagyok..ismert..

Azon a nyelven,Lego nyelvén nem igazán értettem mit is és mennyit épített bele,de egyből kiszúrtam,hogy mi nem Lego a modelleken....

Autódaru esetében egy közel félméteres actuátor volt az ami nagyon kilógott a lego alkatrészek közül...Másik kikötői daru esetében a kötélzete volt fura vékony...kiderült,hogy pecás kellék volt rajta mert a gyár nem készít olyan hosszban kötelet és nem is bírná el a terhelést...Mindegyik óriási daru vegyesen volt építve,ősrégi studos elemek alkották a vázat mert csak az bírja el a terhelést és külső burkolata is ilyen bütykös lapokból volt összerakva,de láttam bennük ezerszám mai stud nélküli alkatrészt is..

Olyan kegyetlen sok elem volt rajtuk,hogy hirtelen meg sem tudtam számolni...Szóval nagyon is megérte elmenni.Állítólag szerveznek Pécsen is kiállítást.Esetleg,ha lesz belőle valami akkor viszem az autóimat oda.

Most itt csak gyári SC volt pár féle és egy Enzo árválkodott..

Zoltán nevű profi úrral beszélgettem,de negyed részét sem értettem amit mondott...

Összes általam birtokolt készletet ismeri és azt az urat is ahonnan veszem a készleteket.

Nehéz leírni a látványt ami fogadott minket és volt zümmögés-sípolás is rendesen...

Hát röviden ennyit...picit zsibong a fejem a látottak miatt....