Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek a legutóbbi projektemet amit a Lego egyik Rebrick versenyére készítettem. A kiírás szerint egy futurisztikus BMW motort kellett tervezni. Már az elején elvetettem a repülő/lebegő/stb verziókat mert szerintem óhatatlanul is a 42063 B modelljére hasonlítót készítettem volna. A célom elsősorban nem a különböző Technic funkciók belezsúfolása volt (valószínűleg ezért nem is teljesített jól a versenyen ), hanem egy egységes felismerhető BMW design megalkotása és a megfelelő minőségű fotók elkészítése.


A következőket sikerült megvalósítani:

- térbeli csőváz alap

- könnyen cserélhető Lego AA elemtartó mint akkupakk

- integrált első és hátsó világítás rejtett kábelezéssel

- állítható hátsó felfüggesztés

- első és hátsó kerékagy motor

- hűtőegység az akkupakk előtt

- vezető - a figurát Bionicle alkatrészekből kellett összeraknom mert a kiírás szerint más licenszelt szettekből (pl. Star Wars) nem lehetett alkatrészt használni, ezért végül elég robotszerű lett

- napelemes töltőállomás az akkuknak

- BMW színek a paneleken (néhány matrica a 42063-as szettből érkezett, a színes csíkokat szigszalaggal oldottam meg).


Összesen 5 képet lehetett feltölteni:Bár nem szorosan a Lego modellhez tartozik de megosztom veletek az első kép készítésének a mikéntjét is, hátha egyszer valaki nem Photoshoppal szeretné megoldani az elmosódott hátteret :) Mivel úgy éreztem hogy a pályázathoz nem lenne méltó egy szimuláltan suhanó motor ezért az alábbi szerkezetet eszkábáltam:

A felső rész néhány bútorlapból áll amit szürke papír fotóháttér-darabbal borítottam, az alap egy felfordított IKEA-s virágállvány és némi Lego talapzat. A cél az volt hogy az "utat" lehessen néhány cm-en mozgatni úgy, hogy az alap tartja a motort és a kerekek pont olyan magasságba legyenek hogy forogjanak az úton. Így festett felülnézetből:


Ez a motor a tartóállvánnyal:


Ez pedig a fotózásra kész állapot:


A képet 1/3 sec záridővel lőttem, így az utat mozgatva már eléggé elmosódott a kívánt hatás eléréséhez, és a kerekek is szépen elforogtak.

Ha még további képeket szeretnétek látni a projektről akkor azokat a http://racingbrick.com -on meg tudjátok nézni.