Sziasztok!

Ezen írásomban a 60053-as készletet szeretném bemutatni.

1

Aki esetleg nem ismerné a készletet: kerek 100darabos, izgalmas, színes elemekkel és 1 darab versenyzős mini figurával. A figura külön érdekessége (szerintem), hogy az Octan (társaság, zrt., konszern? ) színeiben pompázik. Régebben is voltak nagyon hasonló készletek, de nem kimondottan túra autók mint ez. Ilyen volt például a 6546 vagy a 1890. Említhetnénk még a 1665-öt is, de ez csalás, mert ott két autót kaptunk és 3 figurát!

x2

(Itt jegyezném meg, hogy régebben minden készlethez több figurát kaptunk, valahogy az utóbbi időben a Lego elvesztette ezt a jó szokását.)Lássuk magát az autót! Mint említettem, van benne pár színes izgalmas elem. íves 1x6-os zöld elemből kettőt kapunk, szintén zöld 1x2 íves 2 plate (továbbiakban p) magasból is 2 jár. Piros 4x1-es 2p magas íves domború elemből pedig 4 darabot találunk a zacskó mélyén! Vannak itt még 1x1-es 30 fokos ferde elemek piros, átlátszó sárga és fehér színben.

x3

A túraautónk nagyon formásra sikeredett, valószínűleg hátsó motoros, mert az eleje túl rövid, hogy oda beférjen egy izmos v8-as Időközben HSzabi1 helyre igazított, hogy ezek az autók bizony középmotorosak lesznek, idézem: "azért szeretik ezt a verziót versenyzéshez, mert a nagy tömegű motor-váltó együttes tömegközéppontja szinte egybe esik az autó tömegközéppontjával, ez jó hatással van a stabilitásra, kanyarokban nem perdül ki az autó, kevésbé tud kivágódni."

Hátsó légterelőt is kapunk a kocsinkra.

8

Jó megoldásnak tartom, hogy ezt nem egy fix kötéssel oldották meg a tervezők, hanem állítható, így mindig a megfelelő játszási sebességhez igazíthatjuk.

x

Szót érdemel még a 4 darab felni, amit ugyan máshol is láthattunk már, de ennek a kocsinak nagyon jól áll.

93

Jöjjön egy pici negatívum is. A készlethez tartozó grafikákat sajnos nem nyomtatva kapjuk az elemeken, hanem nekünk kell külön felragasztani. Ez picit idegtépő folyamat ha azt szeretnénk hogy egy picit se legyenek ferdék. Öröm az ürömben, hogy a matricák alapvetően jól sikerültek és olyan különlegesebb darab is van közöttük mint a műszerfal.

94

Nem szeretném a készlet bemutatását dorgálással zárni, így most írom csak le, hogy egy szürke serleget is kapunk a szetthez, amit magabiztos figuránk szorongathat elégedetten. Még egy plusz poén a készlethez és úgy általában az octanosokhoz: Ha megvariáljuk a színsorrendet, akkor elég gyorsan hozzájuthatunk egy hazai versenyzőhöz

95

Köszönöm, hogy elolvastad!