Sziasztok!

Szeretném bemutatni nektek a nemrég befejezett projektemet ami ezidáig a legtovább készült, a sorozat a "Darth's Angels" címet kapta.

Először is a kép aminek a megvalósítása volt a projekt fő célja:


Amikor a fiam megkapta az első Star Wars építhető figura készletét (van a buildable figures sorozatnak valami frappáns magyar neve?) rögtön arra gondoltam, hogy kéne ezeknek a szereplőknek valami jó kis jármű. Később a neten láttam egy képet amin egy Stormtroopert ültettek rá a 42036 Technic motorra, és rögtön beugrott hogy bizony motort kéne nekik építeni, de nem akármilyent. Az eredeti utcai motoron kicsit furán festett a figura, ezek a karakterek saját motort kívántak, leginkább egy jó kis choppert :)

Mivel a teljesen szabad építésnél zavarba ejtően sok a lehetőség, jobban szeretem ha valamilyen módon limitálva van az alkatrészek köre amiből dolgozhatok. Ezért kitaláltam, hogy mindegyik motornak a 42036-os szett lesz az alapja, és ezt kombinálom egy másik Technic szettel aminek a jellegzetességei illenek az adott Star Wars karakterhez (meg ami jó esetben fellelhető már családon belül). Így alakultak ki az alábbi kombinációk:

Darth Vader motorja – 42036 + 42050 Drag Racer

1. Stormtrooper motor - 42036 + 42039 24 órás versenyautó

2. Stormtrooper motor - 42036 + 42045 verseny hidroplán + 42047 rendőrségi elfogó jármű

Darth Vader motorja volt az első ami elkészült, a Drag Racer kerekével igazán jó choppert lehetett építeni. Az első Stormtrooper motor felépítésében hasonló csak fehér elemekkel operál, a második pedig struktúrájában a 42036 B modellre épül, persze némi átalakítással azért.

A sorozatban szerepel egy 4. karakter is akinek nincs saját járműve. Egy jó motoros fotótémához elengedhetetlen a női szereplő, ezt most Jyn Erso vállalta magára (a karakterek eredeti viszonyát most ne vegyük figyelembe :) ). A figura belső struktúráját eléggé át kellett alakítani mert alapból nem túl hajlékony, és kapott egy nőiesebb cipőt is a katonai bakancs helyett :)

Elég határozott elképzelésem volt arról hogy milyen fotót szeretnék lőni a 3 motorosról. A lávaszimuláció technikai megvalósítása fejben gyorsan kialakult, viszont arra nem számítottam hogy pontosan mennyi alkatrészre lesz ehhez szükségem. Végül is körülbelül 6000 kerek elem és fekete pin kellett ahhoz hogy megfelelően be tudjam borítani a motorok alatti területet. Csináltam egy rövid videót arról hogyan állt össze a világítás és hogy mivel készült a füst a képhez (igen,egy kiszuperált strandpumpa is szerepet kapott):

A sorozat többi képe:

Az eredeti blogbejegyzés itt olvasható: http://racingbrick.com/2017/06/darths-angels/