Legoland Günzburg

1. rész.


Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani életem egyik jelentős eseményét. Egy utazásról lesz szó, egy nem elhanyagolható kiruccanásról, a nászútunkról. Az ok, amiért felkerült erre az oldalra (egy része), az az, hogy útba ejtettük nem egészen véletlenül - előre megfontolt módon Günzburg-ot. Minden bizonnyal nagyon szép a település is, de a következő sorokban bizony Legoland-ről lesz szó, de a teljesség igénye nélkül.

Felhívom az olvasók figyelmét arra, hogy írásom spoileres részeket is tartalmazhat, így aki teljes élményre vágyik a park megtekintésekor, az csukott szemmel olvasson.


Összefoglalás

Ha valaki nem szeretné / nincs ideje /stb. ezt végigolvasni, azok kedvéért az elején megírom a lényeget. Legoland egy nagy vidámpark Lego-s témába bújtatva. Az aktuális árakról lehet tájékozódni a Lego hivatalos honlapján, bizony parkoló díj is van, viszont az ottlét egész időtartamára szól a belépő és a parkoló jegy is, ami jó dolog. A belépő 42 euró/fő a parkoló jegy pedig 6 euró volt (így egyben nem olcsó egyébként, de ha azt vesszük, hogy a Budapesti vidámparkba sem volt éppen 2 forint a belépő és ott még csak Lego sem volt :D akkor talán mások az arányok) A vidámparkos cuccok egyébként jók, nem kiemelkedőek, de jók. Sajnos van 1-2 olyan lehetőség közöttük, amiért külön fizetni kell, pl. ’aranymosás’. Ez nem volt annyira szimpatikus ötlet. Bár megjegyzendő, hogy itt valami bónusz is ütötte a markunkat, ha ügyesek voltunk. Az étek az nem rossz, de legalább drága. Ha emlékeim nem csalnak egy év elteltével, akkor 15-20 euró között mozog egy rántotthús szerű valami gombás mártással és sültkrumplival és itallal. Nem kis adag, bőven jól lehet vele lakni, de erősen menza szint. Van bolt is (naná!), de itt sajnos vagy szerencsére? az árak ugyanazok, mint a Legoshop-ban, ami rossz, mert hát valami akcióra vágyna az ember, viszont jó is, hogy nincs felárazva, csak azért mert Legoland. Van egy Lego factory elnevezésű házikó, ami még érdekes. Az egy zanzásított verziója a Lego gyártási folyamatának és az elején promóciós célokat szolágló kockát is osztogatnak látogatónként egyet, szóval nekem így kettő jutott feleségemnek köszönhetően :D Az üzem végén pedig ismét egy boltban találjuk magunkat (ki hitte volna? :D) ahol súlyra lehet venni az éppen aktuálisan kipakolt elemekből, figurákat lehet összeállítani, továbbá a drágább elemeket pl. pneumatika db-ra adják. Hát nincsenek jó áron, de Bricklinken találhatunk drágábbat is.

Úgy gondolom, hogy nagyon jó ez a park a hibáit leszámítva, de ha valaki teheti, akkor még gyerekként jusson el oda, mert akkor sokkal intenzívebb lehet az élmény, mint felnőttként.

(A környéken is akad látnivaló, erről majd a cikk végén.)


Akkor jöjjön a részletes beszámoló!

Miután lehajtottunk az autópályáról voltak bizonyos előjelek, hogy nem járunk rossz helyen. Kezdetnek egy tábla (bocsánat a gyengébb képekért, de volt amikor csak a telefon volt kéznél)

1


Kicsit tovább haladva ilyen és ehhez hasonló furcsaságokat kezdtünk felfedezni:

2


Na, innen tudtuk, hogy jó fele haladunk.

A főbejárat elött van egy körforgalom, ahol mentünk pár kört, természetesen csak a látvány miatt, és nem azért mert ott akartunk parkolni.

3


A parkoló hatalmas. Gondolom, mindenkinek él az emlékezetében egy teletömött Tesco parkoló. Na, akkor ezt szorozzuk fel 2-vel. Legalább. A parkoló sorok/tömbök végén egy hatalmas pózna van, amin egy Lego bicikli vagy egy zsiráf stb. látható. Nagyon tetszett, hogy ilyen is van, persze ennek majd a látogatás végén lesz jelentősége.

4


Izgatottan haladtunk a jegypénztár fele, ami egyébként a Jellegzetes Legoland kapunál található.

5


Kb. fél11-re értünk oda, és bizony volt sor, nem is kicsi.

6


Ennek ellenére elég gördülékenyen mentek a dolgok, negyed óra elteltével már bőven bejutottunk és csak ámultunk és bámultunk, leginkább azért, mert nem tudtuk, hogy hova menjünk elsőnek. Ezen a ponton akkor meg is mutatnám a térképet, ami több szempontból is érdekes és a belépőket is, mert elraktam amolyan relikviaként. Tehát a belépők, semmi extra csak Lego-s kép, de minden, ami Lego az jó :D

7


Az alsó sárkányos egyébként a parkoló kártya. Sorompós rendszer van a parkolóban, szóval, ha elhagyod, akkor van még egy sorban állásod az ügyintézőknél. Ne hagyd el. Van itt pár promóciós lapocska is, az egyiken az árakat is feltüntették:

8


9


Ha a helyszínen vásárolsz, kapsz zacskót, Lego-s zacsit. hurrá!

10


A promóciós kockát ilyenben osztogatták:

11


És végül nézzük a térképet. Az egyik oldala szintén promós célokat szolgál, reklámok stb.

13


A másik oldal maga a térkép némi reklámmal. :D

12


Nézzük meg kicsit közelebbről.

14


Előszőr is szép színes. (már amennyire a telefon fotó vissza adja. -> itt az élő példa, hogy nem, a fotógépet nem helyettesítheti teljes mértékben a telefon kamerája… Szóval, aki teheti, nevezzen be egy kompakt gépre vagy akár egy belépő szintű tükörreflexesre.) Szépen rajzolt épületekkel jelzik, hogy mit látogathatunk meg. Nagyon sok mindent bejelöltek nekünk, szerencsére oda is írták, hogy mit takarnak a számok. Lehet, hogy ez egy ajánlott haladási sorrend is, de mi ezt figyelmen kívül hagytuk. Ami még feltűnhet, az a park mérete. Így a térképet nézegetve hatalmas. Ez persze csalóka, ugyanis a való életben nem tűnt ennyire nagynak. A park mellett található egy hotel, ez a parkhoz tartozik, ahol akár meg is szállhatunk és némi felárért cserébe még további ajándékok üthetik a markunkat.

Hogy mikre lehet felülni? Sok mindenre.Hullámvasutak, vizes hajós dolgok, lövöldözős - fáraós kaland hogy párat említsek. A hullámvasutak között volt mindenki vérmérsékletének megfelelő.

Az igazán ’durva’ kiabálós vasút (de még ez sem ment 'fejtetőn'):

15


Aztán ennek egy nagyon kicsinyített verziója, ami izgalmasabb, mint amilyennek látszott.:

16


A nagy hullámvasút bejárata, szerintem nagyon jó.:

17


Külön öröm, hogy a várfalon nem a Nexo Knightos hiper-szuper pajzsokat kell bámulni, hanem a klasszikusokat. Itt is és mindenhol a parkban találhattunk ragasztott Lego kockákból épített figurákat, állatokat stb. Jópofák mind.

figurák


Persze a Nexo Knightok sem maradhattak ki a jóból, elvégre friss téma.

nexo


A hullámvasút kocsik és úgy általában minden, amibe be lehetett szállni Lego-s kinézetű volt. Na, szerencsére nem ragasztott kockákból voltak a kocsik, azt hiszem akkor repültünk is volna az első kanyar után. :D Volt egy nagyon nyugis, hullámvasútnak nem, inkább magasvasútnak nevezhető szerkezet is ilyen kocsikkal.:

18


Ennek érdekessége, hogy a magasban ment, ráláthattál némileg a parkra, de több izgalom nem ért. Érdemes megnézni a kocsik kialakítását, engem nagyon emlékeztetnek a Time Cruisers sorozat elborult járgányaira. (egyébként kedvenc témám annak ellenére is, hogy úgy néz ki, mintha a tervezőknek maradékból kellett volna dolgozniuk. :D )

Egy incselkedő nyulacska:

nyulacska


Egy másik érdekes gépezet, ami felvitt magasra és nem, nem ejtett le, fent forgott egyet így szépen beláthattad a parkot aztán leereszkedett.

19


Készült kép a magasból is.

20


Ezzel vége az első résznek. Folytatása hamarosan következik!