Mivel sokan keresnek meg az RC mod videóimat látva hogy instrukciókat kérjenek ezért elhatároztam hogy kisakkozok egy módszert amivel optimálisan lehet az ilyen típusú útmutatókat elkészíteni és megosztani.

A régebbi MOCokhoz videós útmutatókat készítettem, de ez az RC modok esetén nem annyira járható út, két okból is. Egyrészt macerás folyamatosan indítani-megállítani a videókat, másrészt elég sok lépés megmarad az eredetiből az építési folyamatban, ezt egy nagyobb modell esetén felesleges és időrabló újrafotózni. Mivel a célközönség nem csak gyakorlott Technic építőkből áll ezért muszáj részletesen mutatni a lépéseket, ezért is hasznos felhasználni az eredeti instrukciókat ahol lehet :)

Végül is egy (illetve több) fotógaléria lett a megoldás, amiket sorba rendezve és az eredeti útmutató lépéseit kiegészítve/helyettesítve lehet követni az építési folyamatot. Így lehetőségem volt különböző opciókat is belevenni a folyamatba, a 42077-nél pl van egy L motoros változat és egy Buggy motoros verzió is, illetve különböző akksi- és távirányítás-opciók.


A 42077 B modell esetében az volt a cél hogy a lehető legtöbb maradék elemet felhasználjak az A modellből és a Power Functions alkatrészeken kívül minimális számú egyéb alkatrészre legyen szükség. Ezt többé-kevésbé sikerült is megvalósítani, az L motoros változatnál 4 db fogaskerék kell pluszban, a buggy motorosnál csak 1 db :) Természetesen így van egy-két furább alkatrészhasználat is, ezeket könnyű optimálisabbakkal helyettesíteni akinél van belőle készlet :)

A végére egy kis videó a működésről, szerintem már a 2 db L motor is elfogadható sebességgel mozgatja a kocsit, persze a buggy motor + BuWizz kombináció jóval dinamikusabb :)