LEGO kölcsönzés?

Szerintetek mennyire lenne életképes dolog LEGO-t kölcsönözni, akár egymástól is? Kiindulva abból, hogy a komolyabb szettek azért eléggé drágák, de az ember szívesen összerakná azért, és pár ezer forintot szerintem megérne, ha mondjuk lenne rá 1 hetem, hogy összerakjam. Profitálhatna belőle a szett tulaja is, bár ugye nem szívesen rizikóztatná az ember, mert ugye mi van ha mégse kapja vissza.. vagy lehet rá valamilyen megoldás, működhet a dolog?
2013. augusztus 16.
Témaindító: Biggieboy
Biggieboy
Biggieboy 2017. február 24. 20:27 #21 0
válasz kockarent hozzászólására »
Szia! Pedig Te voltál. Ez úton is köszi, mert nagyban hozzájárultál a dolog megszület...
kockarent
kockarent 2017. február 4. 19:48 #20 0
válasz Biggieboy hozzászólására »
Hi! Már nem is emlékeztem á, hogy én indítottam anno a témát Köszi, hogy megcsináltad!...
Szia!

Pedig Te voltál. Ez úton is köszi, mert nagyban hozzájárultál a dolog megszületéséhez.
Van facebook oldalunk, de még sajnos nagyon gyerekcipőben jár
Ezen is dolgoznunk kell még.

Üdv
Biggieboy
Biggieboy 2017. február 3. 11:12 #19 0
válasz kockarent hozzászólására »
Sziasztok, Akit érdekel a kölcsönzés, annak ajánlom weboldalunkat: http://www.kockare...
Hi!

Már nem is emlékeztem á, hogy én indítottam anno a témát Köszi, hogy megcsináltad!

Egy kérdés, a honlapon lehet kupont kapni, ha megírja valaki, hogy talált rád, és szerepel ott az is, hogy facebook-on keresztül. Van facebook oldalad? Mert a honlapon nincs jelezve.
kockarent
kockarent 2017. január 25. 23:24 #18 0
Sziasztok,

Akit érdekel a kölcsönzés, annak ajánlom weboldalunkat: http://www.kockarent.hu

Több, mint száz készlet közül válaszhattok, a szállítás pedig Foxpost automatába ingyenes! A részletek az oldalon,
vagy kérdezhettek itt is, esetleg emailben: rendeles@kockarent.hu

Köszi és üdv,
Péter

kockarent
kockarent 2016. október 2. 22:37 #17 2
Már lehet:zsizsi
zsizsi 2013. augusztus 17. 09:34 #16 1

Úgy látom megébredtetek és dobtatok egy jó témáááát!

Igen!Ezen már gondolkodtam én is,bár nem ilyen komolyan ,csak

felvetett a lehetőség!Kaukció-nem rossz,de igazán a csere lenne jó és

viszonylag a helyi megoldások!Valakinek már jeleztem,hogy összefuthatnánk

,mint Technic fanatikusok,de igazából azóta sem volt aktivitás!A helyi klub

még eléggé kicsi létszámú és a nyári szünet is megritkította!Én igazából benne

lennék,bár lehet buktatója ahogy mondjátok ,de minek nem !!??

Ez igazán izgató a jovőre nézve és kicsit reménytelibb minthogy a nagy szetteket be tudjuk majd szerezni!!!

Janoo
Janoo 2013. augusztus 17. 08:18 #15 0
Igazából így kölcsön adni, meg postázgatni az elég durva lenne. A céges megoldás megint csak necces, gondolj bele milyen költségei vannak egy cég fenntartásának, és milyen kicsi lenne azért erre a kereslet.
Én a megoldást inkább abban látom, ami külföldön már régóta megy, de Magyarországon is néha hallani róla: A LEGO Közösségek.
Igazából ez az a dolog, ami arról szól, hogy Neked ez van, Neki meg az, és akkor néha összefuttok, mindenki viszi a magáét, és a többiek megcsodálhatják, kipróbálhatják... és izgalmasabb is lenne mint várni a postást, mikor hozza a kölcsön legót (nomeg azért ne legyünk már valami remeterákok )
Másrészt a közösségek is találkozhatnának, illetve a közösségek adhatnának egymásnak kölcsön legót -- valahogy az úgy már egyből életképesebb, pl.: egy EV3-as, ők meg kapnak egy Unimogot... és így tovább.

Gondolkoztunk is rajta, hogy lehetne "ide csábítani" a közösségeket, készíteni nekik saját bemutatkozó oldalt mint kb egy felhasználó profilja, csak picit még több lehetőséggel (facebook likebox beillesztés, meg minden ilyesmi).
Természetesen a város pontos megjelenítésével (amit egy felhasználótól sosem fogunk elvárni, mert nincs értelme feleslegesen adatot kiszolgáltatni magáról), viszont így a helybéli AFOL és TFOL emberkék egyrészt tudnának a LUG-ról, másrészt fel tudnák venni velük a kapcsolatot, és tán tudnának csatlakozni is hozzájuk.

És akkor itt jönne a fórumtéma lényege, a
 - Neked mid van? Elhozod jövő héten, engem nagyon érdekelne, hogy milyen!
 - Hát persze, Te meg hozd mán el azt...
 - Oké

De ehhez először ez kéne hogy érdeklődjenek a LUG-ok, és akkor már segítenénk Nekik, és akkor már Ti is könnyebben egymásra találnátok.... szóval értitek

Szerintem valami ilyesmi lenne a megoldás erre a dologra, külföldön ez nagyon megy, m.o.-n is van pár, csak nehéz rájuk lelni

Biggieboy
Biggieboy 2013. augusztus 16. 23:03 #14 0
válasz Longeye hozzászólására »
Sziasztok! Mintha már olvastam volna valahol, hogy külföldön már megcsinálta egy cég...
Nos mivel itt nagy értékű szettekről beszélünk mindenképp fontos egyrészt a megbízhatóság, illetve, hogy kapjon a fél valamilyen biztosítékot arra, hogy hiánytalanul sérülésmentesen visszakapja a szettet (erre jó mondjuk a kaució, amit a végén hiánytalanul visszakapna, így akár "ingyenessé" is tehető a dolog).
A másik dolog, hogy én például nem tudok cserébe ilyen szettet adni, de szívesen fizetnék érte valamennyit, illetve nem ragaszkodnék hozzá, hogy enyém maradjon a szett (nem is nagyon tudnám hova rakni, meg időm sincs "játszogatni"), de szívesen összeraknám. Kíváncsi lennék rá, hogy az itteni "profik" mennyire ismerik egymást, és vajon ők egymás közt vállalkoznának-e ilyesmire?
Longeye
Longeye 2013. augusztus 16. 21:05 #13 0
Sziasztok!

Mintha már olvastam volna valahol, hogy külföldön már megcsinálta egy cég ezt. De nem tudom már hol olvastam.

Viszont pont az jutott eszembe, hogy a Lego közösségeknek az lehetne az egyik legnagyobb vonzereje, ha megoldanának ilyesmit. Pl. lehetne egy olyan rendszert csinálni, hogy mindenki kiteszi rá milyen készletet adna kölcsön szívesen és milyet keres esetleg. Hasonlóan, mint a Bricklink, csak itt nem pénzért cserélnének a tagok, hanem megegyezés, kölcsönös csere alapján. A tranzakció lezárta után meg lehetne értékelni egymást. Ejnye Robi, csak az alkatrészek kétharmadát adta vissza, Gabika viszont mindent hiánytalanul... stb.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak: én magam részéről pénzért biztos nem kölcsönöznék készletet.
Biggieboy
Biggieboy 2013. augusztus 16. 11:27 #12 0
A leltár legegyszerűbb módja, ha újra összerakod Amúgy meg vannak kisebb-nagyobb légmentesen zárható zacskók, abba kell szétszelektálni az alkatrészeket, felcímkézve stb, nyilván lebontáskor meg vissza belerakni, úgy azért már könnyebb megszámolni.
Az alkatrészekre lehet plusz kauciót kivetni, ha hiányzik valami akkor ugye az bukta.
Első körbe nyilván ez maximum úgy mehetne, ha a felek személyesen ismerik egymást tudnak találkozni (azonos vagy közeli város). Sajnos ilyen utánvételes postán ide-oda küldözgetem megoldásnál sok a plusz költség, valamint nagy szívás ha esetleg "elfelejtik" visszaküldeni.. Bár ki tudja, ha cég szintjén menne a dolog, és minden személyes adat a birtokukban lenne, lehet másképp állnának hozzá az emberek. További véleményeket várok, köszi

A weboldal cookie-kat használ. több info...értem