Sziasztok!!! Ahogy ígértem szeretném bemutatni ezt az igen impozáns készletet.Először is boldog szülinapot kívánok a Lego cégnek.

A készletre térve nekem először tavaly ősszel illetve tél elején tűnt fel először a 10256 doboza illetve róla készült képek és videók.Lego terén amatőrnek tekintem magamat,de vannak profi barátaim..Ők világosítottak fel,hogy mi is ez a készlet valójában.10 évvel ezelőtt megjelent 10189 készlet újra kiadása ez.Teljesen egyforma mindegyik készlet csak a számuk más.

Azt azért tudtam,hogy nagyon nagy készlet és a régi kiadás számomra elérhetetlen.Kockafalu stábja viszont szerzett nekem egy újabb kiadást belőle!!! Köszönet érte!!!!!

Maga a Lego készlet egyébként hűen másolja a valóságban is létező épületet.Indiában található és én úgy tudom,hogy mauzóleumnak épült eredetileg és a világörökség részét képezi.

Mindegyik modell régi és az új egyaránt kegyetlen sok elemből áll.5923 alkatrész tartozik hozzá és egybe építve 52x52x43 cm a mérete.elvileg több mint 6 kg..Valóságban is nagyon nagy és látványos,súlyát nem tudom igazolni.Egyben nem nagyon lehet mozgatni..

Moduláris házakhoz hasonlóan ezt az épületet is szét lehet szedni pillanatokon belül főbb részeire.Moduloknak itt más funkciójuk van mint a házak estében.Házakat lehet egyben odébb pakolászni-költöztetni,de ezt nem.Túlságosan nagy és nehéz ahhoz..Főbb részeire bontva viszont már lehet helyváltoztatásra bírni és építeni sem volt annyira ez miatt.

Próbáltam képeket készíteni róla,hogy hogyan is áll össze az egész...talán lehet látni a lényeget.Messzi nem műtermi fotók...

Építéséről annyit,hogy nem kapkodtam el...Utólag visszagondolva kár egy nap alatt is építhető lenne,de nála több napon keresztül alakult.Kimondottan sok zacskó volt és nagyon sok alkatrész.Csak építettem és építettem,de csak alig akart fogyni az alkatrész..

14-ig voltak sorszámozva a zacskók és jól megtervezetten egyszerre soha nem kellett töménytelen sok elemet kiborítani.Nem akarok annyira részletes leírást írni,hogy melyik számozott zacskóból melyik rész is épült,de nagy élmény volt építeni az biztos.

Azt is elismerem és alátámasztom,hogy maga az épület teli van ismétlésekkel.Nagyon sok ismétlésből áll...szinte az egész az..lehet egyszerre kettőt,négyet építeni vagy még többet ami teljesen egyforma..Mint amatőr először nem mertem többet építeni egyszerre mint egy-egy rész,maximum kettőt..de mire végeztem vele már nagyon belejöttem és volt,hogy négy főbb részt építettem egyszerre.Azért figyelni kellett ám rendesen!!!!! Egyáltalán nem volt bonyolult,én inkább aprólékosnak nevezném és vigyázni kellett a merőleges és párhuzamos dolgokra,hogy amikor kész lesz az építmény szép legyen.

Bizony egy-egy modernebb moduláris házzal nehezebben bírtam mint ezzel pedig ez elemszámra mindegyiktől bőven nagyobb készlet.Szépen sorban készültek a főbb modulok és a végén precízen illeszkedett minden.Már vagy egy hete kész,de csak most volt időm kicsit foglalkozni.

Nincs semmiféle funkciója,nem nyílik-csukódik semmi sem rajta.Merő kiállítási tárgy!!! Annak viszont elsőosztályú darab.Nem olyan szétesős-kényes mint egy-egy moduláris ház,de nem is Technic készlet..

Bátran merem ajánlani akinek van helye hozzá mert tényleg csoda szép!!Építése sem uncsi annyira szerintem.

Én ennyit gondoltam írni róla.

További szép napot kívánok mindenkinek!!