Sziasztok!!! Ma ezt az új Technic készletet szeretném bemutatni.

2018-as első félévi Technic készletek közül ez a legnagyobb és a maga több mint 2500 alkatrészével amúgy is az egyik legnagyobb modellek közé tartozik.

Az én példányom a Kockafaluból származik.Köszi!!!!!!!!!!!!

Egybe építve a kamion nagy is meg nem is...Nehéz leírni...de így van kb..

Keskeny és nem túlságosan magas,de valami iszonyú hosszú egyben a szerelvény..

Szét csatolva már azért kezelhető méretű már ami a méretét illeti..Nagyon szép és látványos modell élőben.

Jó nagy doboza teljesen teli volt zacskókkal és még egy belső doboz is volt benne..Nagyon praktikusan sorszámozva voltak a zacskók.Vastag,könyvszerű füzete elején mutatja,hogy hogyan kell sorrendben építeni.

Kamion esetében nem nagyon lehet ezt kikerülni,de pótkocsi+konténer esetében már kicsit lehet máshogy is építeni.

Összesen 7-ig voltak számozva a zacskók és az első 4-ből épült maga a csoda szép vontató.

Készítettem pár képet róla,hogy hogyan is alakul az építése során.Magára az építésről nem nagyon akarok mit írni,de nekem valahogy olyannak tűnt az egész mintha egy régi Model Team kamiont építenék full modernizálva..

Keverve kellett használni építése során a létező legmodernebb alkatrészeket a régi hagyományos Stud alkatrészekkel vegyítve..Sok kamion jelent már meg a Technic berkein belül.Kicsi és nagy is vegyesen..de melyikbe került például ágy és ilyen szép kis ülések??Ugye jól emlékszem,hogy egyikben sem??!!

Maga a vontató nem egyben,de mégis minden fontos részlete működik.

Ajtajai,motorház fedele nyílik.Van természetesen kormányzása is és a valós kormánykerék is mozog.Továbbá kicsit elmozdultak műanyagmotor kidolgozásában is kissé..Egészen pontosan itt más megoldást használtak.Főtengely nincs össze kapcsolva a dugattyú imitációkkal hanem alulról "taszigálja" a kis hengereket amikor forog!!Mindkettő hátsó tengely hajt egyébként..Látványos ahogy kis hengerek mozognak.Építettem már ilyen motort csak az nem gyári darabban volt hanem egy MOC-ban..Egészen pontosan Artemy Zotov Porsche autójában volt ilyen megoldás..Létezik,hogy a gyárban figyelik mit is alkotnak a maszek világban????

A vontató építése egyáltalán nem bonyolult,nehéz produkció szerintem.Egyedül az apró pici matricákkal gyűlt meg a bajom..nagyon nehéz felragasztani őket úgy,hogy valami kinézete is legyen a dolognak..

5-6 zacskókból alakult ki maga a vontatmány.Ez már "vegytiszta" Technic alkatrészekből áll.Természetesen nem okozott gondot az építése,csak elsőre kissé fura volt,hogy jóval hosszabb mint maga a vontató...

7-ik és egyben utlsó számozott zacskókból kell össze dobni konténert.Maga a konténer olyan mint egy takaróelemekből álló nagy doboz!!Én olyan erős 10 perc alatt kivégeztem..

Pótkocsi+konténer párost én sokféle képen próbáltam..igaz nem tettem súlyt a konténerbe,de ha ésszerű keretek között van játszva a modellel akkor nem borul fel..Simán,igaz rengeteg tekergetéssel,de jól működik.Hajszálpontosan a helyére lehet engedni a konténert és szépen le is teszi a pótkocsi mellé.

Röviden ennyit szerettem volna írni ezen csoda szép készletről!!! Tényleg,aki gondolja nyugodtan vegye meg.Csalódni biztos nem fog benne...csak azok az apró kicsi matricák ne lennének../miközben adtak hozzá gyárilag festett elemet is/...

További szép napot kívánok.