Sziasztok!!! Ma ezt az autót szeretném bemutatni röviden.

Thorsten50 nevű designer alkotásai között találjátok meg magát a modellt a Rebrickable oldalon.

Eredetileg nem ő tervezte hanem Frantisek Hajdekr,ha jól értelmezem a dolgokat...de valami köze van hozzá Lachlan Cameronnak is..

Maga az autó egyébként 2016 tervezésű és valamivel több mint 3000 alkatrészből áll.Hatalmas nagy és elég nehéz autót képzeljetek el.Kb 1-2 cm hosszabb mint a gyári Porsche és majd 2-szer olyan nehéz..

Miért is nehéz?Mert full motorizált és a takaróelemek helyett különböző Lego alkatrészek tömkelege képezi a nagy kasztnit..

Full távvezérelt ami azt jelenti ezen modell esetében,hogy Kettő XL motor van benne a hajtás miatt,egy szero a kormány végett és M motor pedig a hátsó szárnyat mozgatja.Ehhez csatlakozik még 3 pár Led is.

Ezen autó azon kevesek közé tartozik még amiben hagyományos infra vevők vannak.

Egy vevő az autó mozgásáért van,másik pedig a másodlagos funkciók miatt kapott szerepet.Kissé luxus szerintem ehhez kettő hagyományos adó...de ha a rajz ezt kéri ám legyen..Egy adóval is lehet irányítani csak csatormát kellene váltani rajta..

Nagyon rejtett helyen van a kettő vevő és mégis gond nélkül működnek..Loxlego oldalán lévő ilyen autók többsége már egyébként Sbrick vevővel vannak szerelve..Ennek hiánya nagyban befolyásolta,hogy ezt a modellt szemeltem ki építésre..

Jó nagy autó elég sokáig készült nálam...Kockafalu segítsége mindenképpen kellett hozzá mert egyedül tökéletesre nehezn tudtam volna megépíteni.

Építése még úgy is hosszadalmas volt,hogy nem kellett keresgélni semmit se hozzá csak "össze dobni"...Össze dobás még ment is az elején mint a villám...alváza és autó eleje nem volt különösebben nehéz produkció..Jött a hátulja és ott majdnem "elvéreztem"..

Szép kasztni ahogy alakult hosszú ideig erősen szétesős fajta volt...nehezen,alig látható helyekre kellett illeszteni a különböző részegységeket..kifejezetten lassan tudtam csak építeni az autó fenekét,de ahogy épült szép lassan csak össze állt..Törni zúzni,feszegetni nem kellett semmit sem ugyan,de maga az autó teli van olyan megoldásokkal amit a gyár nem preferál..

Egyik profi barátom írta nekem,hogy teli van illegális megoldásokkal...akkor még nem nagyon hittem neki..azt láttam,hogy sok helyen van rajta flexi rúdra felfűzve jó sok Beam...de azt a fura megoldást más MOC építő is alkalmazza..Olyat viszont például még nem láttam mint a lánc hajtású kormánymű...szervó motor egy kis lánc segítségével működteti a kabinban lévő kormánykereket...elsőre kissé meredeknek tűnt,de nincs vele probléma.Működik szépen.Továbbá elég sok helyen vannak illesztve a stud és studless alkatrészek is.Masszív...de nem gyári produkció.

Flexi rudakon próbáljátok meg szépen eligazgatni a sok Beam-t!!!!!! Főleg úgy,hogy az egyik flexi rúd egy mérettel rövidebb!!!!!látványos,ha sikerül a dolog...de lehet vele szenvedni egy sort..

Manuális funkció szinte nincsenek is nagy modellnek..ugyan mindkettő ajtó és az óriási nagy motorház fedél is nyítható minden más motoros rajta,

Kabintető egyben,egy gyors mozdulattal leemelhető így teljesen megváltozik a modell kinézete..zárt torpedóból egy nyitott sport járgány lesz.

Hátsó spoilert egy mini actuator segítségével kb 1,5-2 cm úton mozgatja az M motor..Elég látványos a produkció szerintem.

Természetesen van rugózás is ami elől-hátul dupla rugót jelent a nagy súly miatt.Rendben,egész nagy úton és nagyon lágyan működik ezen funkciója.

Rajza ingyenes,én ugyan ajánlom az építését...de sok ritka elem kell hozzá.Porsche kerék nélkül nem érdemes neki ugrani mert a hagyományos Super Car kerék ez alatt nagyon kicsi..Röviden ennyit gondoltam írni róla.

További szép napot kívánok.