Sziasztok!! Először is boldog nyulat kívánok!!! Másodjára pedig engedjétek meg,hogy röviden bemutassam ezen fantasztikus modellt!!!
Igazából nem is tudom hol kezdjem irományom..de maradjunk a száraz tényeknél..
RoscoPC építi talán a legszebb illetve legélethűbb járgányokat a MOC autók között.Ezen modell első kiadása 2008-ban jelent meg,egyik legöregebb autója.1737 alkatrészből áll.
Jó nagy és nehéz modell lett belőle mire össze kínlódtam...Kategóriák között lebeg valahol az autó.Akad benne Technic elem is és rengeteg más Lego elem..Kinézete alapján távol áll a Technic autók világától pedig a teljes alváza az.
Működő rugózása,kormányzása és 12 hengeres boxer motorja van.Szépen gurul,egész nagy a rugó útja és alig 1,5-2 órámba került ugyan,de a kormányműve is ok lett.
Ahogy nagy nehezen elkészültem az alvázzal abban voltam,hogy majd gyorsan össze dobom mert az építés során átváltottam hagyományos Lego alkatrészekre..Nem így lett.
Szó sincs arról,hogy bonyolult az autó építése,inkább nagyon kényes-szét esősnek tűnt az elején.Évek óta építek kicsit is meg nagyot is,de mindig egyedül..ma viszont szólnom kellett néhányszor barátnőmnek,hogy kellene még kettő kéz...egyedül egyszerűen nem tudtam fogni is meg illeszteni is precízen a különböző részegységeket.
Ketten azért már össze tudtuk kínlódni és végére meglepően jó és csoda szép járgány lett belőle.
Ahogy maga az építés sem ment egészen egyedül úgy az elemek is kifogtak rajtam..16 autója közül félig meddig találomra választottam ezt...jó sok piros elemem volt és még van is ami nem kimondottan köthető a Technic világához.Kettő három délután is szépen sorban mentem a Rebrickable oldalon található alkatrész listán és amim nem volt azt rendeltem a KOCKAFALU áruháztól..
Összesen három rendelést adtam le,ezek egyben érkeztek,itthon újra szét válogattam és mehetett az építés..Mindenféle nehézség ellenére2-3 délután épült meg az autó.Tegnap kissé elmélyültem benne mert hajnali fél háromig építettem..
Igazsághoz tartozik,hogy a képeken szereplő autó még mindig nem 100%-os..elől is kell elemet cserélni rajta,hátul pedig építeni is kell egy keveset..de ezek már csak kicsi kis dolgok és úgy voltam meg mutatom nektek a "produkciót"
Utoljára nem is emlékszem kimondottan mikor kellett ennyit "játszani" egy-egy modellen mire kész lett..
Ahogy fentebb írtam vannak bizonyos működő funkciói,de kimondottan vitrin lakó a járgány!!!
Annyira nem vészesen szét esős,de "okosan" kell hozzá érni mert pl az első és hátsó spoilerek elég kényes szerkezetek...alig-alig fogja valami őket.
Elől bőven van lehetőség jobbra-stabilabbra építeni,de hátul nem nagyon.
Egyébként a rajza sajnos fizetős és jött vele a matricaíve is.Se színes nyomtató...se papír hozzá..se tudás...szóval ez részemről így marad kissé dísztelenül..
Röviden ennyit szerettem volna írni ezen modellről.
További szép napot kívánok.