Sziasztok!! Íme teljes valójában a Sherp ATV.Ez az első MOC modell amit én építettem és a kis hírhedt Sbrick vevőegység vezérli.

Maga a modell 2017 év végi tervezésű és 1373 alkatrész kell hozzá.Már amikor megjelent akkor szerettem volna meg építeni,de nem volt hozzá Sbrick.

Kockafalu révén jutottam hozzá a kis bűvös kockához.Próbák során maradéktalanul,rendben működteti kis modellt.Igazából szerintem ezt a modellt a hagyományos PF vevő is simán elvinné..Nem kimondottam értettem miért is kellett bele ez az igencsak drága komponens..Rejtve van ugyan,de nem annyira,hogy egy infra vevő ne tudna simán működni..Amikor egyáltalán neki álltam építeni illetve meg nézni mim is van hozzá akkor jött a "fekete leves"..egyáltalán nem tűnik extrém bonyolultnak a modell,de valójában igencsak az..nagyon tömör,kompakt szerkezet.Hűen másolja az eredeti modell kissé nyers formáját.

Valóságban is létezik ez munkagép-terepjáró masina.Lego alkatrészekből így színhelyesen össze rakni egyáltalán nem volt egyszerű buli.Végtelenül modern és ez miatt többek között kénytelen voltam meg bontani a létező legújabb készleteket is.Narancs és fekete alkatrészek is jócskán meg vicceltek..gyári Porsche,közepes méretű 42062 is adott hozzá alkatrészt..de kénytelen voltam féltett kincsemhez a híres 8880-as SC is hozzá nyúlni...

Nagyon "szőrszál" hasogatóan tervezte meg Kevin Moo--ami fekete annak feketének kell benne lennie,ami pedig narancs az csak narancs lehet..egyikből sincs benne sok,de bizony elég ritka alkatrészek kellenek hozzá..

Maga a modell a valóságban kb akkora mint a gyári Claas szerelvényei nélkül.Olyan széle-hossza egy.Teljesen burkolt járgány,gyakorlatilag semmi nem látszik a belé zsúfolt csúcs technikából..

Manuális funkció néhány ajtón kívül nincsen.Ezek elől és hátul nyílnak.Hátsó ajtókon keresztül kellett egyébként néhány utolsó építési fázist elkövetni..

Belső része nagyon zsúfolt,de ennek ellenére nagyon jól építhető,végtelenül jól kitalált szerkezet.

XL motor végzi a hajtást,egy L motor pedig a kormányzás miatt van beépítve.Nincsen hagyományos kormányműve,úgy fordul mintha lánctalpas jószág lenne..

L motor ellentétesen hajtja a 4 kerekeket és így fordul.Mivel Sbrick az agya így van lehetőség arra,hogy a mozgása gyors vagy éppen lassú legyen.Szó sincsen recsegés-ropogásról.Fogaskerék éri benne a fogaskereket és minden tökéletesen rögzítve van.Hihetetlen erős szerkezet,építettem már relatív sok terepjárót,de ilyet ami mindenhol elmegy még nem..egyedül akkor akad el végleg amikor önmagát felborítja..simán képes erre a produkcióra is..

Elől van benne 2 pár Led is,ezek aszimetrikusan vannak elosztva,Sbrick miatt ezek is tudnak haloványan és akár teljes fénnyel is világítani.

Egyenlőre még tanulnom kell a helyes kezelőfelület kialakítását a mobilon...elsőre nem nagyon jött össze....Nekem az első próbák során csak az volt a lényeg,hogy egyáltalán működik-e a szerkezet..ahogy láttam a működését már töröltem is az első kreálmányomat a mobilról.

Röviden ennyit szerettem volna írni róla..egy mobillal kissé nehézkes lesz videót készíteni róla és még vezérelni is....de majd meg oldom valahogy a feladatot..annyira jól össze rakott szerkezet,hogy elvileg bírná a kinti próbákat is...de ahhoz túlságosan drága,hogy én akár csak a betonos parkolóban is próbáljam..Sajnálom nagyon kivinni a szabadba..Pedig a lehetőség nagyon is adott hozzá..Még a modell hasa is teljesen burkolt és a drága elektromos komponensek a modell közepében vannak..

Tényleg nyugodtan építsétek meg!!!! borzasztó jó modell!!!!! Egyáltalán nem muszáj szerintem ragaszkodni a narancs-fekete kombinációhoz...Piros-fekete pl sokkalta egyszerűbb...

További szép napot kívánok.

Ui.: Kevin Moo lassan-lassan komolyan azon a szinten van mint pl Madoca...ezt komolyan írom...