Sziasztok!! Ma ezt a modellt szeretném röviden bemutatni. Igazsághoz tartozik,hogy Kbalage már motorizálta is ezt modern készletet több féle módon,de magáról a fő modellről még nem volt szó.

Idei,2018 első félévi készlet.Valamivel több mint 1000 elemből áll.Szinte kizárólag modern új alkatrészek kellenek hozzá.Mérete is eléggé nagy ahogy az építés végére teljessé váll a modell.

Híres Lego Designer kezét dicséri ez az autó is.Köze van hozzá Uwe Wabra-ak is..

Nekem a matricázással együtt sem tartott tovább erős kettő óránál többet az építése,pedig menetben meg néztem az új alkatrészeket..Egy elemen meg akadt a szemem...Méghozzá a kisebbik alvázkereten,idáig éveken keresztül változtatás nélkül adták ki.Most is csak annyit variáltak vele,hogy szürke helyett fekete lett...Lehet lesz egy komolyabb nagy modell ahol erősen látható helyen lesz és kellett a fekete??

Vagy más célból lett fekete??Én egy kisebb műanyagos cégnél dolgozom,30-35 fröccsgépünk van,javarészt vadi új gépek.ABS-el is dolgozunk.Sőt egyik olyan anyagunk ami alap nálunk.

Nem is ez a lényeg...akármilyen új gépeink is vannak és a fröccsszerszámok is relatív jó állapotúak csak keletkezik selejt..nálunk mint kis cég nincs nagy anyag pazarlás..összes ABS "hulladék" örleményként végzi nálunk.Örlemény regranulálás után egységesen fekete ABS-ént folytatja a pályafutását...Lehet a Lego is él ezzel a lehetőséggel???Bűntetlenül újra feldolgozható....ember nincs aki meg állapítja melyik termék készül orig új vagy pedig regranulátumból...soha,semmivel nem lehet meg állapítani..Lehet így lett a fekete az idáig szürke elem??Ez csak saját kis primitív gondolat volt...de lehet...

Maga a modell egyébként elég nagy méretű,abszolút jól játszható darab lett.

Nem túlságosan bonyolult,de egészen masszív lett.Itt-ott lehet látni rajta,hogy kissé spóroltak..Ez csak akkor tűnik fel,ha az adott építő már épített valami komolyabb autót is már..

Funkciói.:rugózása,kormányzása és hátsókerék hajtása van.Ezen felül mindene nyítható,hátsó része kissé trükkös mert az autó oldalának egy része is együtt nyílik.Látványos eléggé szerintem.Mást nem nagyon tud a járgány..Ami kissé alul tervezett szerintem az az oldal ajtók rögzítése..egyetlen egy PIN tartja őket...Ez szerintem vicc. Ülések is lötyögnek a helyükön,de ugye valamit valamiért...Ez nem egy 100 ezres készlet..

Én a kisebb hiányosságok ellenére nagyon is ajánlom a vételét..Kezdem azzal,hogy Kbalage nagyon profin motorizálta..és teli van modern.egyenlőre ritka alkatrészekkel..

Bimbi kék is élőben kis fehérrel vegyítve egészen jól néz ki szerintem..

Röviden ennyit gondoltam írni róla.

További szép napot kívánok