Lego minifigura 10 sorozat

Szólj hozzá elsőként!
2013. április 3.

Már áprilist írunk, úgyhogy ideje megjelennie a boltokban a várva várt 10 sorozatú minifiguráknak. Lassan egy hónapja folyik a beszélgetés az új Lego figurákról, de most már visszavonhatatlan bizonyítékunk van az elkövetkező szériáról.

A 9-es és a 8-as sorozat sem volt rossz, de sokak szerint a 10 széria viszi a pálmát. A megszokott kb. 700-800 Ft kifizetése után, már csak abban kell reménykednünk, hogy a csomagban olyan legyen ami még hiányzik a készletünkből, vagy a rejtélyes 17. figura – az Arany minifigura amiből nem árthat, ha sok van.

Lego minifigura 10 sorozat

És milyenek lehetnek?! Nézzük át őket balról-jobbra, fent kezdve az alsó sorok irányába haladva:

Könyvtáros – kávésbögrével és egy könyvvel, aminek a címe „Oranges and Peaches” - Narancsok és Barackok.

Szobafestő - teddy hengerrel, és egy olyan sapkában amivel már találkozhatunk a 9 sorozat vízvezeték-szerelő minifiguránál – bár ott kék színű volt.

Női Viking Harcos – remek folytatása az eddigi vikingeknek: Viking Harcos 4 sorozat, Viking Nő 7 sorozat, és a Felvidéki Harcos a 6. minifigura sorozatból. Az arany hegyű lándzsájával és a címeres pajzsával eddig még nem találkozhattunk.

viking minifigurák

Hajókapitány – a hozzá illő sapkával és távcsővel. Kérdéses hogy sirály miért jár hozzá?! Kommentekben várjuk az érveket!

Baseball játékos:  a 3. szériában található baseball játékos ellenfele! Clutchers vs. Stackers

Szomorú Bohóc – nagyon hasonlít a 2. sorozat bohócára.

Trendi Kiscsaj – természetesen okostelefonnal, napszemüvegben egy zsebebbel.

Mr Gold az Aranyfigura – ő nem kifejezetten része a 16 minifigurából álló 10 sorozatnak, hanem egy limitált 17. extra figura - valószínű nagy verseny lesz a milliárdost ábrázoló figura beszerzéséért.

„Öreg Motoros” – természetesen piros fejkendővel, és egy csavarkulccsal a kezében. Anno a kalózoknak volt ilyen piros fejkendőjük.

Nagypapa – újsággal és kávésbögrével, ráadásul az első kopaszodó minifigura!

Indián harcos – harci díszben, harci baltával. Remek kiegészítése az eddigi Amerikai őslakosoknak a 1, 3 és 7 szériából.

amerikai őslakos minifigurák

Paintball játékos – a paintball játék sokaknak tetszik, és ezek szerint már a Lego minifiguráknak is! Bár őt már párszor lelőtték, azért fogcsikorgatva várja az ellenfelet. A paintball fegyvere egy új Lego elem.

Római Katonatiszt – karddal, köpönyeggel, és díszes sisakkal. Az eddigi római minifigurák közé tökéletesen beillő darab: a 6 sorozat Római katona tisztje, és 9 sorozat Római Császár hű alattvalója.

római minifigurák

Medusa Nő – egy újabb mitikus figura. Már találkozhattunk egy Sellővel és egy ellő Uralkodóval a 7 és 9 sorozatban.

mitikus minifigurák

Méhecske Kislány – valószínű a csuprával együtt csatlakozni fog a többiekhez: Gorillának jelmezbe bújt srác, Krokodilnak öltözött srác, Nyuszi Srác és a Csirkébe bújt srácok közé – végre egy lány!

jelmezbe bújt minifigurák

Szabadságharcos Katona – a parókáját leszámítva nem tartható jelentősnek, mivel anno a kalózos szettekben nem egy ilyesmi minifigura jelent meg, puska pedig akad bőven annak, aki egy kalózos Lego-t is vett már életében.

Nos Nektek mi a véleményetek a 10 sorozat minifiguráiról? Melyik lesz az elsősorban beszerzendő – persze az Aranyfigurát leszámítva?  

A képgalériában találtok egy nagyfelbontású képet róluk! Akár háttérnek is kiváló! 

Nézzétek meg a korábbi szériákat is:

Oszd meg ismerőseiddel kedvenc közösségi portálodon!

Szólj hozzá elsőként!

Ezeket olvastad már?

légy Te az első hozzászóló