kbalage
kbalage megosztott velünk egy videót
Sziasztok! Ugyan csak részben Technic, de elkészült az első Lego stop motion videóm amiben megleshetitek hogyan teszteljük a sebességrekorder autót a nagy megmérettetés előtt :) Ugyanitt 3000 RPM-mel forgó kerekek láthatóak :)
307 megtekintés
10
0

Oszd meg ismerőseiddel kedvenc közösségi portálodon!

2017. október 11.
8 hozzászólás
kbalage
kbalage 2017. október 14. 21:16 #8 0
válasz HSzabi1 hozzászólására »
A 3:1 valóban gyorsítás, az 1:3 a lassítás, de én úgy értelmeztem, hogy a lego fordul...
Ja így már ok A kocsin a buggy motor gyorsabbik kimenete van háromszorosára gyorsítva. Ekkora keréknél azért a 3200 RPM is igen brutális elméleti sebességet feltételez, a gyarkolatban azért kevesebb lett de még így is bőven megállja a helyét
HSzabi1
HSzabi1 2017. október 14. 20:59 #7 0
válasz kbalage hozzászólására »
Ezekkel az áttételekkel mindig bajban voltam, Sariel táblázatában így szerepel a háro...
A 3:1 valóban gyorsítás, az 1:3 a lassítás, de én úgy értelmeztem, hogy a lego fordulatszám mérő méréstartománya miatt lassítani kellett áttételezéssel. Köszi az infókat a filmezésről!
kbalage
kbalage 2017. október 14. 20:55 #6 0
válasz HSzabi1 hozzászólására »
Akkor inkább 1:3 az áttétel Amúgy nagyon jó lett a film! Egy nekifutásra készült,...
Ezekkel az áttételekkel mindig bajban voltam, Sariel táblázatában így szerepel a háromszorosra gyorsító áttétel
Szerintem talán 2 nap szórakoztam vele pár órányit, persze az építéstől eltekintve. Mivel ez volt az első ilyen próbálkozásom ezért párszor azért neki kellett futni mire összejött. Először még abban se voltam biztos hogy hány képkocka/másodperccel fog menni a dolog, a tapasztaltak szerint legalább 15 fps kell az élvezhető eredményhez, én pár próbálkozás után megállapodtam a 10 fps-nél, így is bőven elég volt a mozdulatokat kialakítani. A stop motion rész a telefonommal készült (Huawei P9), arra találtam egy tök jó ingyenes programot ami össze is fűzte nekem a jelenetek képkocáit és tudtam 1080p videot exportálni. Meg az sem volt elhanyagolható szempont hogy a telefon könnyebben befért a garázsba a az első követős jelenetnél mint a fényképezőgépem Persze utólag Premiere-ben azért kellett szerkeszteni de nagy könnyebség volt már ezzel a nyersanyaggal dolgozni. A standard video snitteket a fényképezőgépemmel csináltam, utólag lett visszabutítva az is 10 fps-re hogy passzoljon a stop motion részekhez. Utána meg még kellett mindenhez hangokat túrni és időzíteni.
A weboldal cookie-kat használ. több info...értem