HSzabi1
HSzabi1 megosztott velünk egy képet
Nem reklámnak szánom, inkább vita indítónak. Bontatlan, gyűjteményből, fix ár, 80 e Ft, március 18-tól a vaterán, és még csak egyetlen megfigyelője sincs az aukciónak! Bevezetéskor 100 e Ft felett kínálták, ma már 70 e Ft-ért is kapható a Kockafalu webshopjában, de nem igazán mozdulnak érte az emberek. Azt hiszem a kereslet árazza be igazából a Lego túlértékelt készleteit, de ez megdöbbentő, 2016-ban adták ki és lassan 50% az ár esés, mégsem veszik a készletet. Egy lego kedvelő mondta nekem, hogy a "Lego nagyon eltávolodott a vásárlóitól", hát sajnos ez igaz, lesz-e valami pozitív változás? Ki tudja....
502 megtekintés
3
0

Oszd meg ismerőseiddel kedvenc közösségi portálodon!

2018. április 5.
16 hozzászólás
Interceptor
Interceptor 2018. április 21. 13:55 #16 1

Nagyon jó kis cikk, sok mindenben egyetértek a leírtakkal, érdekes téma.

Magam LEGO gyűjtőként megvettem bemutatáskor 80-ért a Porsche-t, és bár szerintem alapvetően jó készlet (különösen a váltó megoldása zseniális és kompakt egyszerre), de a Porsche-ra is igaz, mint a legtöbb mai Technic-re, hogy a külső fontosabb volt, mint a belső. Hitelesség, játszhatóság kevéssé jellemzik.

A LEGO jelenlegi filozófiája szerintem is tévút, értem ez alatt a túl specializált alkatrészeket, a túl sok licenszelt terméket, a kreativitás hiányát, a sok eleve vitrinbe szánt készletet és a keveset adunk nagyon sok pénzért típusú hozzáállást. Ezek miatt nálam éppen megszűnőben van a rajongás a cég termékei iránt. Talán mások is így vannak ezzel, és ez nem jó jel, a tavalyi profitcsökkenés és elbocsátások csak a kezdet, ha nem változtat a cég.

Pedig az árazás a 80-90-es években sem volt jobb (sőt a legjobb készletek többe kerültek, mint a havi fizetés fele, lásd 6399), de ami sokkal jobb volt az az, hogy néhány kisebb-nagyobb készlet birtoklása után úgy éreztem, bármit megépíthetek a LEGO-ból, és meg is építettem. Ma leginkább csak összerakom a készleteket (pl. Technic), de nem állok neki MOC-olni, max a régi készletekből, amikor még a Technic is sokkal inkább a teljes rendszer része volt, mint egy túlspecializált, csilivili műanyaghalmaz.

Másrészt a 90-es években a Technic valóban forradalmi volt (ahogy a 80-as években a 12v Train is), fiber optic, kódolvasó, control center, huzalos működtetés, kompresszorral kiegészített pneumtika, szuperautó technikai megoldásai, hogy csak a legjobbakat soroljam. Ideje lenne visszatérni az innovációhoz és a kreativitáshoz úgy, hogy közben nincs túl sok speciális elem. Klasszikus témákhoz, mint Basic, Castle, Space, Pirates, Model Team és még sorolhatnám. Emellett bőven megfér a Star Wars meg a Ninjago, ha az húzza az eladásokat.

obota666
obota666 2018. április 11. 19:34 #15 1
válasz HSzabi1 hozzászólására »
Ja, és itt van (eladó legok közt) 48 e Ft-ért a 42070...mennyi is a lista ára ? És...
Szerintem 90%-k nem befektetésnek veszi a készleteket, hanem szórakozásnak, újra gyerek akar lenni, aki meg ebben akarja tartani a pénzét ,és elbukja szíve joga. Másféle befektetés is becsődölt már , nem ez lenne az első.
HSzabi1
HSzabi1 2018. április 11. 17:07 #14 0
válasz obota666 hozzászólására »
Bocs de valami kimaradt((((( azt akartam írni, hogy ez NEM lebecsmérlés,és nem olvastam...
Ja, az más, már azt hittem, kötekedsz
A weboldal cookie-kat használ. több info...értem